• Inspiration
 • Favoriter
tryggehandel
Kundvagn
Genom att fortsätta använda buttericks.se godkänner du användning av cookies. Läs vår cookiepolicy här.
  Planera Oktoberfest!

  Planera Oktoberfest!

  "Du borde köpa dej en tyrolerhatt", tyrolerhattens högtid närmar sig – Oktoberfest. 

  Nu är det dags att plocka fram sejdlar, tyrolerklänningar och lederhosen. Årets största folkfest för ölälskare närmar sig.

  Oktoberfest firas från mitten av september till början av oktober. Något du inte får missa till den perfekta outfiten är tyrolerhatten. Tyrolerhatten är en klassiker på alla sätt och vis. Originalhatten är tillverkad av grön ullfilt med en röd fjädervippa, men idag finns den festliga hatten i flera olika varianter och utföranden.  Släng på dig hatten och i ett nafs är du är redo för den tyska folkfesten. Dansa till umpa umpa-musik och glöm inte sejdeln i handen.

  Vill du verka världsvan får du inte missa det blåvit-rutiga mönstret som är så typiskt för den skummande ölfestivalen.

  Läs mer
  Kräftfesten börjar på Butterick's

  Kräftfesten börjar på Butterick's

  Dags för kräftskiva, en högtid med många skrivna och oskrivna regler. För dig som känner dig osäker har vi listat dem viktigaste.

  Månlykta
  En av de viktigaste reglerna för dig som anordnar en riktig kräftfest är att kräftskivan behöver en klassisk månlyfta. Vill du skapa en mer personlig dekor har vi enfärgade varianter som tillåter dig att skapa en unik omgivning med kräftor i fokus.

  Sånghäfte
  Ett måste! Hur ska annars sörplandet av dessa små skaldjur skapa den perfekta feststämningen? Underlätta för dig och gästerna genom att köpa färdiga sånghäften. Ingen snaps utan lite skön allsång. 

  Kräfthatten
  En huvudbonad som är obligatorisk under hela kräftskivan. Ett känt gammalt ordspråk lyder: En kräftskiva utan kräfthatt är ingen riktig kräftskiva.

  Butterick’s säljes kräfthattar styckvis, kolla upp hur många ni blir och beställ tillräckligt många, så ingen blir utan. Ett tips är att köpa ett par extra, för en vet ald

  Läs mer