• Inspiration
 • Favoriter
tryggehandel
Kundvagn
Genom att fortsätta använda buttericks.se godkänner du användning av cookies. Läs vår cookiepolicy här.
  Luciatåg

  Luciatåg

  Luciatåget - en älskad tradition. Tärnor, stjärngossar, tomtar, lucior och paket. Vi på Butterick’s tycker att det är viktigt att barnen själv får välja vad de vill vara. Huvudsaken är att alla barn är med. En gran eller stjärngosse spelar ingen roll. Det som barn numera förknippar med luciafirandet återfinns i luciatåget på Butterick’s. Och visst kan fler än en vara lucia.  Förra året valde vi att uppdatera omslaget på våra lucia- samt stjärngosselinnen. Vi anser att både tjejer och killar kan vara lucia och stjärngosse. Butterick’s värnar om svenska traditioner men utmanar gärna traditionella könsroller.

  Luciafirandet är en härlig ljusfest som har utvecklats genom åren. I början stod lucia ensam, utan tåg, men har med åren fått ett rätt stort följe. Mycket bättre tycker vi. Bu

  Läs mer
  Friendsgiving

  Friendsgiving

  En högtid med fokus på vänner

  Uppskatta din omgivning och var tacksam för det du har. Samlas med nära och kära och fira er gemenskap. Hitta tid i höstkalendern och bjud in till Friendsgiving – en varm stund i kalla tider.

  Äntligen en högtid där vänner uppmärksammas. Friendsgiving och har vuxit fram ur den mer traditionella högtiden Thanksgiving, där hela familjen samlas och äter helstekt kalkon och pajer med amerikanska smaker. Det finns inget bestämt datum för Friendsgiving, före eller efter Thanksgiving fungerar lika bra.

  Läs mer
  Mustaschkampen

  Mustaschkampen

  Mustaschkampen

  Cancer är inget skämt. Butterick’s har därför tagit fram en lösmustasch som säljs till förmån för kampen mot prostatacancer. Varje dag, året om, får 27 män diagnosen. Bakom Mustaschkampen står Prostatacancerförbundet med 27 lokala prostatacancerföreningar.

  Kampanjen Mustaschkampen vill uppmärksamma manlig hälsa och lyfta prostatacancer som är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Humor och allvar blandas i kampanjen där mustaschen, kampanjens signum, har blivit ett roligt inslag.

  Tillsammans besegrar vi prostatacancer - köp din mustasch redan idag.

  Läs mer
  Fars dag

  Fars dag

  Du glömmer väl inte fars dag?

  Pappa, far eller farsan – oavsett vad är han värd att fira! Roliga prylar, ballonger eller varför inte en Opposuit. Visa din tacksamhet mot den du kallar pappa och uppmärksamma honom på denna stora dag.

  Läs mer