Min varukorg

Brev till våra kunder

Till de människor i clowndräkter som attackerar oskyldiga människor, till dessa förövare säger vi nu ”Stopp”!

Naturligtvis beklagar jag å det djupaste att människor blir jagade av förövare som bär clownmask och kniv. Företeelsen är inspirerad av Steven Kings roman ”It” (”Det”) som filmatiserades för 26 år sedan och då blev omåttligt populär. Sedan dess har Butterick’s sålt läskiga clownmasker vid sidan av vanliga snälla clownmasker. Fram till i dag har vi inte hört att någon skadats på detta vis.

Ibland får vi frågan om vi nu tänker sluta sälja clownmasker på grund av det inträffade. Svaret är nej.

Vi vill inte på något vis rättfärdiga förövarnas beteenden genom att ha kvar clownartiklar i vårt sortiment. Däremot så vill vi att alla barn som vill skall kunna få ha en clown på sitt kalas. Vi vill också att alla människor som vill skall kunna gå på halloweenfesten som clown. Vi vill inte på något vis straffa dessa människor eller hämma deras glädje kring maskerad genom att förhindra deras önskan om att vara eller få uppleva en clown på festen.

Vi ser inte clownartiklarna som problemet, utan knivarna och våldsmetoderna som förövarna använder.

Vi kontaktade omgående Polisen och ställde oss till förfogande för hjälp med identifiering då företeelsen började i slutet av september. Ett flertal gånger tidigare har Butterick’s säljare kunnat identifiera personer som varit hos oss och köpt masker för brottsliga ändamål. Självaste Svartenbrandt blev fångad och dömd efter att hans kumpaner kunde identifieras av en av våra säljare i Stockholmsbutiken. Än lättare är det i dag att identifiera förövare om de handlat maskerna i vår webbshop www.buttericks.se.

Med hopp om att dessa förövare slutar utöva dessa hemska attacker snarast,

Bengt Olander
VD Butterick’s