Min varukorg

Beställ nu så skickar vi om

00 Timmar
00 Minuter
00 Sekunder

Leveranstid 1-2 dagar

Fri frakt över 300 kr

Fria returer

Butterick´s Luciatåg

”Lusselelle, lusselelle- elva näääääätter före jul!” kommer det att skrålas om några dagar. Vad ska du vara i årets lussetåg? Nu kommer lapparna upp i skolorna och på dagis kring luciafirande och lussetåg. Ska ni lussa på ditt jobb? Vi kör ett traditionsenligt luciatåg på Butterick´s, med ett gäng nykomlingar som vi kallar för klassiker med en twist.

Årets rookies
Den blå tomten kom till oss i ett mindre antal redan förra julen och är i år tillbaka med buller och bång. Tomtefar känns modemedveten och nytänkande i denna tomteuniform som påminner om kungligt sammetstyg med allt vad det innebär av pondus och bekvämlighet. Julgransdräkten är vår egna julfavorit. Nästan alla på Butterick´s har en granskrud hemma i garderoben och våra julfester består till mesta dels av ett gäng gröna träd och julskinkor. Jajamensan, ni läste rätt. I vårt luciatåg har vi en julskinka! Med en grisväst eller grisöron kan du med fördel vara en julklassiker men ändå en nykomling- i luciatåget. Vill du säkerställa att åskådarna skall förstå vad en gris gör bredvid Lucian, så föreslår vi ett rött äpple i munnen eller handen. Vi avrundar med Rudolf! Den renaste av renar finner ni på Butterick´s. Tomtens bästa vän och ständiga kumpan. Renhorn med eller utan ljud och röda nosar med eller utan ljus. Du väljer efter smak och bak, vi levererar det snabbt hem i din brevlåda.

Klassikernas klassiker
Vi gillar att tänka utanför lucialådan, men också att ha med oss traditionerna i det vi gör. Den vackra lucia med kronan som skrider fram i täten av tåget. Tärnorna med sina ljus, som aldrig slocknar då de är batteridrivna och bland de säkraste på marknaden. Glitter och sidenband, följt av pepparkakor och stjärngossar. Strutar och stjärnor som pekar åt alla håll. Tätt följt av tomtefar med det vitaste skägget av de alla. Trippandes kommer sedan tomtenissarna och fulländar det klassiska luciatåget med den klassiska truddelutten Tripp, Trapp.

Instagram och Facebook
Dela med dig av ditt luciatåg under hahstaggen #buttericksjul och #buttericks!

Relaterade produkter

Stjärngosse-set

Stjärngosse-set

69 kr
Morphsuit, tomte

Morphsuit, tomte

399 kr
Tomteluva med flätor

Tomteluva med flätor

69 kr
Grisväst, barn

Grisväst, barn

199 kr