Dagar, timmar och minuter, vi räknar ner till årets läskigaste högtid. Alla vill klä ut sig till halloween och barn i alla åldrar ser fram emot dörrknackningen ”bus eller godis”.

I år infaller halloween torsdagen den 31 oktober men på Butterick’s anser vi att det borde vara maskerad på årets alla dagar. Därför uppmuntrar vi alla att fira halloween hela oktober och gärna några veckor in i november, innan vi laddar om för jul och nyår.

Halloween har blivit en folkkär tradition med maskeradfester både hemma och på lokal. Alla har vi ett behov av att vara någon annan för en stund. När maskeraddräkten kommer på kan vi med hjälp av vår fantasi flyga som en superhjälte, leva mitt i ett tv-spel eller förflytta oss till ön Isla Nublar i en uppblåsbar velociraptordräkt

På en maskerad kan allt hända. Livsöden förs samman, skratt utväxlas och fiender skålar. Så håll halloween-andan vid liv och köp kostymer till hela familjen redan idag.

PS: Visste du att halloween kom till Sverige redan under mitten av 80-talet och Butterick’s ägare hade en nyckelroll i detta. Det var nämligen Bengt Olander som började sälja halloweenprylar i sina butiker, något som på 90-talet exploderade och blev en folkkär högtid.