Min varukorg

Beställ nu så skickar vi om

00 Timmar
00 Minuter
00 Sekunder

Snabba leveranser

Fri frakt över 300 kr

Fria returer

BUTTERICK’S LECOS DATASKYDDSPOLICY

Denna policy beskriver hur vi samlar in och använder personuppgifter. Detta omfattar information såsom ditt riktiga namn, adress, telefonnummer och födelsedatum, det vill säga all slags information som kan kopplas till dig som nu levande fysisk person. Policyn beskriver också vilka rättigheter du har när det gäller vår behandling av dina personuppgifter, och hur du ska gå tillväga för att utöva dessa rättigheter.

Vilka personuppgifter samlas in?

När du köper en produkt av oss måsta du tillhandahålla uppgifter som ditt namn, din adress, din e-postadress och/ eller ditt mobilnummer. Du kan även välja att registrera dig och då krävs även ett lösenord.  Du måste även uppge betalnings- och faktureringsinformation (tex kreditkort).

Annan information som samlas in genom cookies kan vara IP-adress och geografisk information. Vi behandlar även personuppgifter som vi fått/samlat in från nyhetsbrev och tävlingar.

I samband med betalning via betaltjänsten Klarna samlas personuppgifter in och behandlas direkt av betaltjänsterna i deras egna betalfönster. All data behandlas i enlighet med gällande lagstiftning och är certifierad enligt PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Secure Socket Layer (SSL) skapar en säker och krypterad förbindelse mellan din dator och betaltjänsternas server. Vi lagrar aldrig några konto- eller kortuppgifter.

 

Hur använder vi dina personuppgifter?

Informationen vi samlar in behandlar vi för att slutföra köp och leverans av våra produkter. Informationen behandlas även för att erbjuda, administrera, utveckla och förbättra våra tjänster. Vi kan även komma att använda informationen vi samlar in för fakturering.

Dina uppgifter kan komma att användas för kommunikation, marknadsföring, nyhetsbrev, kundundersökningar samt för statistikändamål och kan användas för utskick per post, e-post och sms till dig. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund. Vi inkluderar vid varje utskick en möjlighet för dig som kund att avregistrera dig från marknadsföring via e-post. Behöver du hjälp är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

 

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

För att hålla de personuppgifter vi behandlar i säkert förvar har vi vidtagit flera säkerhetsåtgärder. Vi har implementerat säkerhetsrutiner, tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Databasen skyddas även genom viss kryptering.

Hur länge sparas mina personuppgifter?

Om du samtyckt till att vara registrerad hos oss sparas dina uppgifter tills du avregistrerar dig. Du kan när som helst avregistrera dig som kund. Om du inte registrerar dig sparas dina uppgifter så länge det är nödvändigt. Dina uppgifter sparas oavsett aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning.

Utlämning av information till tredje parter

Vi kan komma att lämna ut den information vi samlat in, inklusive personuppgifter, till tredje parter. Det kan till exempel vara olika tjänsteleverantörer (webbplats/molntjänster/server), producera och administrera beställda varor (tex uthyrning av dräkt) och för e-post- och/eller SMS-kommunikation. Dessa tjänsteleverantörer får endast tillgång till de personuppgifter som är nödvändiga för att de ska kunna uppfylla sina åtaganden gentemot oss och de får endast behandla dina personuppgifter i enlighet med våra instruktioner. De är även skyldiga att vidta tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter i samma utsträckning som våra.

Vi kan också komma att lämna ut dina personuppgifter i andra fall än de som angivits ovan om det är nödvändigt för att följa gällande lagar och förordningar, efterkomma begäran eller förelägganden från tillsynsmyndighet eller behöriga domstolar. Vi kan därtill komma att överföra personuppgifter vi samlat in till tredje part vid omorganisation, fusion eller överlåtelse.

 

Personer under 18 år

Vi samlar inte medveten in personuppgifter från personer som är under 18 år. Om vi får reda på att vi samlat in personuppgifter från en person under 18 år kommer vi att vidta åtgärder för att radera uppgifterna.

 

Användning av Cookies

På vår sajt använder vi oss av så kallade cookies. Cookies är filer som din dator, surfplatta eller smartphone sparar när du surfar på internet. Dessa cookies kan bara läsas av webbsidan eller applikationen som sparade den. Det här små filerna har många praktiska funktioner, bland annat gör de att du kan surfa på webbsidor utan att behöva logga in varje gång sidan laddas.

Vi använder oss av beständiga cookies. Dessa cookies placeras ut ofta av tredjepartsapplikationer som vi samarbetar med för att erbjuda en förbättrad tjänst. De cookies vår webbsida placerar ut av vår programvara för webbsidekontroll hjälper oss att säkerställa att du får en kontinuerlig och konsekvent upplevelse på vår webbsida.

 

Vad hjälper cookies till med?

Om du tillåter vår webbsida att spara cookies varje gång du besöker den, hjälper du oss att kunna erbjuda dig vissa fördelar:

– Snabbare och smidigare besök i våra shoppar
– Lättare användning – du behöver inte ange samma information flera gånger
– Ytterligare funktioner som nyligen visade produkter och kundvagn
– Mäta hur du interagerar med vår shop så att vi kan förbättra upplevelsen vid framtida besök
– Säkerställa att de annonser du ser på andra sidor är relevanta och intressanta för dig

 

Genom att besöka vår webbplats och handla av oss samtycker du till vår användning av cookies. Om du inte vill att en cookie lagras på din dator, mobiltelefon eller surfplatta vid besök på webbplatsen kan du ändra dina inställningar i din webbläsare till att blockera cookies. Observera dock att om du väljer att blockera cookies kan det medföra att inte vår webbplats fungerar korrekt.

 

Ändringar i Integritetspolicy

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att åtgärda störningar eller för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Vi kommer i sådant fall meddela dig om ändringarna. Du anses ha accepterat ändringarna om du därefter fortsätter att använda Tjänsten.

Dina rättigheter

I enlighet med gällande dataskyddslagstiftning har du rätt att få tillgång till information om vilka personuppgifter som vi behandlar om dig, rätt att begära rättelse av dina personuppgifter, samt rätt att begära att dina personuppgifter ska raderas.

Du har även rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter, och när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter för direktmarknadsföring och profilering.

Om du skulle ha några klagomål avseende vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till svenska Datainspektionen eller annan behörig tillsynsmyndighet som utövar tillsyn över företags hantering av personuppgifter.

 

Kontakta oss om du har några frågor:
035-160 350
KUNDSERVICE@BUTTERICKS.SE