Min varukorg

Day of the Dead

Det hetaste temat inför årets Halloween! Dessa typiska dödskallar med anor från den mexikanska högtiden Dia De Los Muertos, eller Day of the Dead på engelska, har blivit den senaste trenden inom hallowenmaskerad! Färgglada sugar skulls med blommor och snirkliga dekorationer i starka nyanser av rosa, lila, blått och turkost. Temat syns bland sminkningar, maskeraddräkter, rekvisita och tillbehör.

Festhögtiden firas i Mexiko, främst i de centrala och södra delarna, samt i övriga världen där kulturen har mexikanska influenser. Dia De Muertos sker mellan den 31 oktober till den 2 november. Dagarna kan jämföras både med Halloween med Alla Helgona, där man hedrar dem som dött. Familj och vänner samlas för att dekorerar gravar och skapa typiska dödskalledekorationer för att visa aktning för de som lämnat jordelivet. Samtidigt som det organiseras parader, familjetillställningar och andra passande aktiviteter- allt i sällskap av  typiska så kallade sugar skulls.

Dessa dekorerade dödskallar är mycket färgglada och utsmyckade med stora blommor med diamanter som ögon. Skallarna ser nästintill animerade ut och är väldigt populära hos både barn och vuxna. Det får gärna vara glitter och mexican skulls på både kläder och dekorationer. Ju starkare färger, desto bättre!

Temat gör sig för dig som ska gå på halloweenmaskerad med jobbet eller trick or treat med familjen på gatan. Du väljer själv vilken nivå av utklädnad som passar dig. En detaljrik Day of the Dead- mask i kombination med valfri kostym ur garderoben. Eller en egenkomponerad sugar skull-sminkning med just dina favoritfärger, sprakande glitter och överdimensionerande blommor i håret. Våga ge dig i kast med en utmanade ansiktsmålning i starka nyanser och kombinera med stilrena kläder- tema Day of the Dead är för alla!

Har du gjort en häftig mexican skull på brorsan? Glöm inte tagga dina bilder med #butterickshalloween för att dela med dig av både inspo och få pepp från andra halloweenfirare!

Glad Halloween!

Relaterade produkter

Day of the dead, sminkset

Day of the dead, sminkset

129 kr
Day of the dead, cape

Day of the dead, cape

499 kr
Day of the dead, klänning

Day of the dead, klänning

799 kr
Day of the dead, skelett

Day of the dead, skelett

49 kr
Day of the dead, dödskalle

Day of the dead, dödskalle

199 kr
Day of the dead, ansiktsmask

Day of the dead, ansiktsmask

299 kr