Min varukorg

LED-lyktor

Tidsåtgång: ca 20 min för 5 st lyktor
Kostnad: ca 50 kr för 5 st lyktor

Dekorationer av plastmuggar? 
Det finns ett enkelt och kvickt sätt att skapa effektfulla lyktor, att både ha inomhus på bordet eller ute på farstukvisten som en välkomnande gest.
De blir som snyggast när mörkret faller sig på. Det enda du behöver för denna enkla guide är engångsmuggar, LED-ljus (OBS! använd absolut inga levande ljus) och en spritpenna. Vi valde att använda oss av vita muggar, svart spritpenna och ljus som ger ett lite orange sken. Det går lika bra att använda sig av t.ex. gröna eller orange muggar och alternativt en annan färg på pennan. Såhär i efterhand rekommenderar vi att du använder dig av muggar utan räfflade kanter eftersom detta gör det mycket enklare att måla dina figurer.

DIYlyktorgemensam

Du behöver följande:
– Engångsmuggar, förslagsvis i plast, i passande kulör
– LED-ljus, batteridrivna
– Spritpenna i valfri färg

Gör såhär: 
Hela idén är mycket simpel. Börja med att måla valfritt motiv på muggen. Vi valde att måla frankenstein, ett spöke och Jack Skellington. När du känner dig nöjd med ditt motiv så är det bara att låta färgen torka i några minuter och sedan är den redo för användning. Ställ fram ett LED-ljus på bordet eller var du nu vill ha din lykta, slå på det och sätt sedan muggen över. Tadaa! Du har nu en alldeles egengjord och väldigt cool liten lykta för Halloweenfesten.