Min varukorg

Mustaschkampen 2016 Fempunktsprogrammet

Butterick´s är stolt huvudpartner i Mustaschkampen 2016, den årliga kampanj som pågår under hösten och vintern till förmån för prostatacancer. Sveriges vanligaste sjukdom är just prostatacancer och varje dag, året om, får 27 män diagnosen. November, även kallas Movember, är tiden på året då vi uppmärksammar den cancerform som drabbar flest män. Både humor och allvar blandas i kampanjen där mustaschen, som är kampanjens signum, blivit en erkänd symbol och roligt inslag.

Fempunktsprogram för ett bättre och längre liv
Många män har en ohälsosam livsstil enligt Statiska Centralbyrån och männen har i snitt en 4 år kortare livslängd än kvinnor. I år har Mustaschkampen tagit fram ett fempunktsprogram för ett bättre och längre liv, som ett ytterligare steg i att belysa mäns hälsa. Programmet ger råd och handfasta tips på åtgärder som kan leda till ett bättre och även längre liv. Vi vet alla att det inte är lätt att ställa om sin livsstil. Butterick´s vill genom att lyfta varje steg på ett roligt och glädjefyllt sätt, hjälpa män att bli uppmärksamma på de här tipsen som kan ge några extra år i livet och ett behagligare liv.

Vad är det för steg? 
De olika punkterna i femstegsprogrammet är inga omvälvande direktiv eller råd. Det är sunt förnuft blandat med motion och en medvetenhet. Att motionera regelbundet är det bästa receptet för ett långt liv. Din kost påverkar hur du mår, både på lång och kort sikt. Ät varierat och skippa cigaretten efter maten. Rökning är i särklass den största bidragande faktorn till cancer. Att stressa mindre kan vara svårt, då man oftast inte förstår att man är påverkad av stress när du är mitt i det. Men kom ihåg att alltid hitta tid för återhämtning varje dag. Män verkar överlag dra sig för att tala om sin hälsa. Försök att hitta värdet i att tala om hur du mår med dina närmaste. Då blir det lättare att få hjälp i tid, både att hitta en hälsosam och hållbar livsstil. Prostatacancer går att bota om den upptäcks tidigt, ta därför tillfället i akt och ta det så viktiga PSA-testet. Det möjliggör att sjukdomen upptäcks i tid.

Den blå mustaschen 
Butterick´s fick förfrågan om att ta fram lösmustascher till förmån för mustaschkampen. Vi såg det som en självklarhet och kände oss väldigt hedrade. Att kunna lyfta fram och prata om prostatacancer tycker vi är jätteviktigt. Vi hoppas att det hela kan bli lite lättare att prata om genom att blanda in humor och användandet av denna blåa mustasch som blivit den typiska symbol som förknippas med Movember och mäns hälsa. Mustaschen säljs till förmån för kampen mot prostatacancer och vinsten går oavkortat till forskningen.

Instagram och Facebook
Dela gärna med dig av din historia på sociala medier, med eller utan en selfie med mustaschen, under hahstaggen #buttericks och #mustaschkampen.

Relaterade produkter