Min varukorg

Pumpan och Halloween

Pumpan är den mest typiska symbolen kring Halloween. Precis som julgranen är en symbol för julen har den orangea rotfrukten blivit den sak som mest förknippas med Halloween. Därför har vi ett enormt sortiment av pumpaprylar som sätter stämningen till årets folkfest.

Irländsk tradition
På 1800-talet flyttade miljontals människor från Irland till USA. Migranterna tog med sig traditionen att göra ljuslyktor av rovor. Då karvade de ur dessa och placerade tända ljus i rovan. När de här irländska sederna blandades med existerande traditioner i USA, bland annat Dios De Los Muertos också kallad Day of the Day, så blev det en förändring i halloweenfirandet och rovorna byttes ut mot färgglada pumpor.

Pumpadekorationer till Halloween
Du kan idag köpa pumpor överallt. På den lokala mataffären, på blomsterbutiken eller på torget. Det är en mycket uppskattad tradition bland både barn och vuxna att karva ut en lykta att ha på trappen framför ytterdörren. Vi har ett pumpakit som gör att du bara behöver komplettera med just en pumpa och värmeljus, samt eventuella inspirationsvideos på Youtube. Du kan också köpa mandariner och göra små minipumpor till halloweenfesten. Klicka HÄR för att komma direkt till vår DIY- Mandarinpumpor. Kan vara ett av de bästa pysseltipsen inför halloweenfesten på förskolan.

Facebook och Instagram
Har du gjort en häftig halloweenlykta? Tagga gärna din bild med #butterickshalloween!

Relaterade produkter

Verktyg för pumpa

Verktyg för pumpa

59 kr
Godishink, pumpa

Godishink, pumpa

49 kr
Keramik pumpaljus, 6 cm

Keramik pumpaljus, 6 cm

49 kr
Självlysande skelett

Självlysande skelett

195 kr
Häxhatt, pumpa

Häxhatt, pumpa

99 kr