Meny
... Varukorg

17 maj – Norges nationaldag

Fira grannlandet med ballonger och flaggor

Det närmar sig snabbt, 17 maj – en dag då våra norska grannar verkligen vet hur man festar! Denna nationaldag, även känd som Grunnlovsdagen, firas med en explosion av rött, vitt och blått, och norska flaggor vajar i stolthet överallt. Om du också vill vara med och fira, varför inte skaffa en norsk flagga eller två och dyka in i festligheterna?

I Norge, från Nordkap till Oslo, tar sig festklädda barn och vuxna ut på gatorna i traditionella 17-majtåg. Barnen viftar glatt med flaggor och sjunger, och i Oslo är det en särskild höjdpunkt när tåget passerar kungliga slottet där kungafamiljen vinkar från balkongen.

Visste du att Norge är känt för sina märkliga och roliga små traditioner? På 17 maj är det inte bara barn som får äta så mycket glass de vill, utan många norrmän äter också upp till 17 hotdogs var för att fira dagen! Det är verkligen en dag där kalorier inte räknas. Passa på och köp 17 olika godisbitar!

Vi är också ganska säkra på att många kommer att fira till tonerna av Norges egna popfenomen, Marcus och Martinus. Deras hit "She's unforgettable" kommer definitivt att få folk på dansgolvet även om det var för Sverige de ställde upp i tävlingen.

Varför inte också passa på att göra festen extra minnesvärd med en norsk stil-maskerad? Klä ut dig till en karaktär från den populära serien "Exit", där vi sett karaktärer klädda som allt från jokern till kill bill och Lincoln. Det är den perfekta ursäkten för att släppa loss kreativiteten och ha kul!

Och så klart, hur kan man bättre avsluta kvällen än att skåla i Norges älskade Aquavit till tonerna av ett rungande "Hurra för søtt'ne mai!" Med en norsk flagga i ena handen och en maskeradmask på huvudet, är du redo för en oförglömlig firande tillsammans med vänner och familj.

Så vad väntar du på? Börja planera din 17 maj-fest redan idag och låt firandet börja!

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord