Meny
... Varukorg

Amerikanska nationaldagen 4th of July

Tips på en lyckad USA fest

Allt du behöver veta inför firandet av 4th of July. Vi har listat det viktigaste.

Den 4 juli firar USA sin självständighetsdag. Detta är ett utmärkt tillfälle för alla som vill fira landet i all sin ära.

 

Kort historia

Den 4 juli 1776 bildades USA. Då fanns det inte 50 stater, utan tretton kolonier som gjorde anspråk på sin självständighet från Storbritannien. En av landets grundare, Thomas Jefferson, skrev självständighetsförklaringen och resten är historia. Landet växte och växte och Jefferson blev USA:s tredje president!

Denna dag är en speciell dag för alla amerikanare och de firar frihet och självständighet. Och de njuter av ledighet. Och många tackar gud för hur lyckliga de är som bor i ” det fria landet”. Något som de även sjunger om i sin nationalsång the Star Spangled Banner.

 

Hur du ska fira

I USA är den fjärde juli ett enda stort kalas. Det är livligt på gatorna och alla är glada. Många träffas i en lokal park och tittar på färgstarka fyrverkeri. Fyrverkerierna lyser upp himlen med färgerna rött, vitt och blått och hjälper till att göra firandet av den fjärde juli minnesvärd för hela familjen. Många familjer träffas för att delta i olika aktiviteter. Det anordnas lokala parader, live-band på gator och torg och en och annan grill tänds.

 

Här kommer några konkreta tips:

  1. Bjud in familj och vänner på teamfest. 4th of July.
  2. Dekorera i färgerna blått, vitt och rött. Fyll ballonger med helium, häng upp den amerikanska flaggan och lägg på en duk med de klassiska red stripes.
  3. Tänd grillen, förbered hamburgare och korv. Blanda ihop en krämig coleslaw och skiva vattenmelon.
  4. Lägg en festlig hatt på varje gästs stol och avsluta kvällen med konfettibomber.

Spana in hela temat i USA kategorin

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord