Meny
... Varukorg

Amerikanska nationaldagen 4th of July

Alla tips du behöver för en maxad USA-fest

Allt du behöver veta inför firandet av 4th of July. Vi har listat det viktigaste.

Den 4 juli firar USA sin självständighetsdag. Detta är ett utmärkt tillfälle för alla som vill fira landet i all sin ära.

Det är snart dags att fira 4th of July, USA:s nationaldag, och vad skulle vara en bättre tidpunkt att känna av den patriotiska anda än att arrangera en fest för familj och vänner? För att hjälpa dig att skapa den perfekta atmosfären, har vi listat några fantastiska dekorationstips som kommer att få din fest att lysa i rött, vitt och blått!

Dukning inspirerad av den amerikanska flaggan: En ikonisk symbol för USA är den randiga flaggan med stjärnor. För att skapa en fantastisk dukning, använd våran amerikanska kalasdukning som ser ut som USAs flagga, finns både som duk, tallrikar och muggar. Alternativt kan du använda en vit duk som bas och lägg en löpare med röda och vita ränder längs mitten av bordet. 

Flaggbanners: En annan enkel och effektfull dekoration är att hänga upp flaggbanners runt festområdet. Dessa banners kommer att skapa en festlig känsla och omedelbart ge gästerna en känsla av att vara omgivna av patriotism. Du kan köpa färdiga flaggbanners med amerikanska flaggan eller köpa enfärgade banners och mixa upp färgerna.

BBQ-tema: Inget 4th of July-firande är komplett utan en härlig BBQ. Skapa en grillhörna och dekorera området med röda, vita och blåa ballonger och grilltillbehör. 

Måltiden i färgerna av USA: För att fortsätta temat kan du servera mat som är inspirerad av USA:s färger. Tänk på att inkludera rätter som har röda, vita och blåa ingredienser. Till exempel, en efterrätt med blåbär, jordgubbar och vaniljglass. Du kan även dekorera maten med små cocktailflaggor.

Fyrverkeriinspirerad belysning: Skapa en magisk atmosfär med belysning som påminner om fyrverkerier. Använd ljusslingor i rött, vitt och blått för att lysa upp din trädgård eller festlokal. Häng dem längs staketet eller runt träd och buskar för att skapa en festlig och lekfull stämning. Köp tomtebloss och isfacklor och sätt i maten eller desserter för att skapa en riktig sprakande kväll.

Maskerad med USA-tema: Halloween är extra allt när man kommer till amerika men det finns massor med teman som passar till en 4th of july fest, Hollywood-fest med olika filmkaraktärer, kändisar, eller varför inte klä ut dig till presidenten själv. Några andra favoriter är Top Gun då man kan gå som Maverick i pilotdräkt, Grease i härlig 50-tals raggar-anda eller våran favorithjälte från Queens, Spider-Man.

Hur firas amerikanska nationaldagen

I USA är den fjärde juli ett enda stort kalas. Det är livligt på gatorna och alla är glada. Många träffas i en lokal park och tittar på färgstarka fyrverkeri. Fyrverkerierna lyser upp himlen med färgerna rött, vitt och blått och hjälper till att göra firandet av den fjärde juli minnesvärd för hela familjen. Många familjer träffas för att delta i olika aktiviteter. Det anordnas lokala parader, live-band på gator och torg och alla bjuder in till BBQ kalas i sina trädgårdar. 

Kort historia om 4th of july

Den 4 juli 1776 bildades USA. Då fanns det inte 50 stater, utan tretton kolonier som gjorde anspråk på sin självständighet från Storbritannien. En av landets grundare, Thomas Jefferson, skrev självständighetsförklaringen och resten är historia. Landet växte och växte och Jefferson blev USA:s tredje president!

Denna dag är en speciell dag för alla amerikanare och de firar frihet och självständighet. Och de njuter av ledighet. Och många tackar gud för hur lyckliga de är som bor i ” det fria landet”. Något som de även sjunger om i sin nationalsång the Star Spangled Banner.

Spana in hela temat i USA kategorin

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord