Meny
... Varukorg

De bästa vattenlekarna för barn och vuxna

Vi har listat vattenlekar för alla åldrar

Oavsett ålder så är alltid vattenlekar och vattenkrig populärt när sommarhettan slår till så vi har gjort en lista som kan hjälpa till att inspirera er till roliga stunder.

Bjud in till ett vattenballongskrig, spring snabbt genom sprinklerna eller utmana varandra i att flippa en vattenflaska. Här hittar du roliga vattenspel och lekar till alla varma (får vi hoppas) sommardagar. Vi garanterar att det svalkar.

Vattenballongskrig - Först ut är en klassiker och här kan verkligen alla vara med. Oavsett ålder, alla kan kasta vattenballonger. Som vuxen kan det dock vara en fördel då mindre barn är har svårt att pricka Tips är att köra blandade åldrar i lagen. Fyll våra vattenballonger med vatten, knyt och spalsh! Förhoppningsvis någon i motståndarlaget blötare än dig.

Vattenballongspiñatas - Fyll en ballong med vatten och häng upp den. Låt alla som är med i leken försöka spränga den med ett brännbollsträ. Det här är svårare än många tror. För en extra utmaning, bär en ögonbindel. Alternativt kan ni ha vattenballongsbrännboll där en kastar ballongen mot personen med brännbollsträt, vem tror ni blir blötast?

Springa genom vattenspridare - Det finns inget som är bättre än att springa genom en vattenspridare en varm sommardag. En rolig utmaning är att se vem som kan gå långsammast igenom. Vad väntar du på? Anslut trädgårdsslangen och låt barnen ha kul! På Butterick's kan du självklart hitta extra roliga vattenspridare som skapar en extra rolig stämning i trädgården.

Pass the Water - Ställ er på rad med ryggen mot den som står bakom och alla håller i en tom mugg. Personen framför har en mugg fylld med vatten. Titta rakt fram och höj muggen över huvudet och töm vattnet i kompisens mugg som står bakom. Se hur mycket vatten som finns kvar i slutet.

Water cup challange - Denna pupulära TikTok utmaningen går ut på att man ska fylla på ett glas med vatten utan att vara den som får det att rinna över, lätt i början men när glaset börjar bli överfyllt kan man verkligen säga att man leker med spänningen på topp. Hitta på roliga regler där förloraren får vattenglaset hällt över sig i sommarvärmen.

Vattenlimbo - Denna är perfekt när man ändå ska vattna trädgården, ställ dig och spola vattnet rakt ut och låt barnen försöka gå limbo under vattenstrålen.

Fryst t-shirt-tävling. En lek för både vuxna och barn. Lägg två blöta t-shirtar i frysen. Dela upp er i två lag. Varje lag från en fryst t-shirt och vinner gör det laget som först lyckas tina upp t-shirten och en i laget sätter på sig den nu upptinade t-shirten. 

Vattenkrig - Precis som vi nämnde i början av blogginlägget, inget slår en klassiker, i ett vattenkrig med vattenpistoler kan ni sprida ut er och överraska vänner på kalas, fest ja överallt. Vattenpistoler går utmärkt att ta med sig till stranden för att ha extra roligt under badstunden. Våran vattenpistol kan man även vrida så man kan skjuta någon som står brevid en fast det ser ut som man ska spruta vattnet rakt fram! 

Vattensprutande skämt - Likt vattenpistolen så har vi andra roliga saker för att spruta vatten, köp en vattensprutande kamera eller miniräknare och överraska hela familjen när det plötsligt sprutar vatten från saker som inte ser ut som vattenpistoler.

Blir det en dag på stranden? Glöm inte att spana in våra badmadrasser och tillbehör för stranden här.

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord