Meny
... Varukorg

Fira mors dag på bästa sätt

Alla tips för att uppvakta mamma på mors dag 28 maj

Söndag 28 maj är det dags att fira alla former av mammor som finns omkring oss. För dig som har svårt att hålla reda på alla högtider så firas mors dag i Sverige sista söndagen i maj. Mors dag är en dag som uppmärksammas i hela världen men på olika dagar internationellt. Dagen kom till i Sverige i början av 1900-talet av bland annat författarinnan Cecilia Bååth-Holmberg.

Hur du firar just din mamma bestämmer du men en present eller två tycker vi allt att din mor ska få.

Vi på Butterick’s tycker om alla dagar som kan firas och Mors dag är en viktig dag både mammor och barn. Det är en dag som helt klart kräver sitt firande. När allt kommer omkring så är din mamma en stor del till varför du finns och hon förtjänar all din kärlek, respekt och uppmärksamhet.

Vi har tagit fram en lista på saker som passar för morsdagsfirandet.

Frukost på sängen

Börja dagen med att servera frukost på sängen. Det kan inte gå fel. Sätt en ballong på kaffekoppen och bjud på hennes favoriträtt.

Fira med en dag tillsammans

Det är din mammas dag så låt henne bestämma men de flesta mammor blir glada av att bara umgås. I maj brukar värmen ha kommit så bjud ut henne på en picknick och köp hem roliga utomhusspel som ni kan spela. Jumbo-plockepinn och boule är skoj.

Överraska henne med en rolig present

Alla älskar att få presenter. Och presenter du hittar hos oss lockar ofta till skratt. Glas och muggar med budskapet ”världens bästa mamma” uppskattas alltid och varje morgon hon häller upp sitt morgonkaffe påminns hon om att hon är bäst. 

 

Hitta mer för mors dag här.

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord