Meny
... Varukorg

Fira St. Patrick's day med stil

Klä upp i gröna hattar, skägg & shamrock-diadem.

Vill du fira St. Patrick's day som en sann irländare. Då kan du stanna kvar och läsa vidare för vi har listat det du behöver tänka på inför högtiden.

Skapa looken för Saint Patricks day

Saint Patrick's day är en dag att klä sig i grönt och visa stolthet för irländsk kultur. För att skapa looken behöver du orange hår, hatt med klöver eller shamrock-diadem, och en irländsk flagga. 

Har du rätt hårfärg för st patricks day? Inte? Då finns det två sätt, köp dig en snygg orange peruk på Buttericks eller färga håret orange, alternativt om du väljer grönt hår kan du matcha med orange mustasch istället.

St Patricks Day Kläder, Du behöver inte vara utklädd till Leprechaun men visst är det väldigt kul. Annars så är det grönt som gäller från topp till tå om du inte här vill blanda in de andra irlänska färgerna.

Dekorera huvudet till med shamrock-huvudbonad. Hatt med klöver eller diadem är två populära huvudbonader som gör dig redo för ölfesten.

Irlands flagga. St. Patrick’s day är Irlands nationaldag och dagen firas till minne av skyddshelgonet Saint Patrick. 

När firas Saint Patricks Day?

Datum. Alltid den 17 mars. Dagen är en folkfest över hela världen och många klär upp sig i grönt, dricker öl och pyntar med dekorationer prydda med treklöver, shamrock, vilken har blivit en inofficiell symbol för Irland.

Så vad väntar du på? Hos Buttericks hittar du allt för en härlig Saint Patrick's day!, klicka hem gröna hattar, flaggor och shamrock-diadem.

Vad kallas Saint Patricks Day?

Saint Patrick's Day kallas även för St. Paddy's Day eller Paddy's Day.

Kul fakta:

  • - Visste du förresten att irländarna började fira St. Patrick’s day samma år som Butterick’s grundades i Sverige, 1903. Men det var så sent som på 1960-talet som dagen började firas som den gör idag.
  • - St. Patrick är ett av de mest kända irländska skyddshelgonen. Men det irländska skyddshelgonet var varken född på Irland eller döpt till Patrick. Han föddes i England och hette då Maewyn Succat.
  • - Det sägs att St. Patrick använde treklövern för att förklara treenigheten (gud, sonen och den heliga anden) för irländarna.
Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord