Meny
... Varukorg

Kittlande blomsterarrangemang till påsk

Påskpyssla ihop en fin häxkittel med blommor

Vem behöver väl en traditionell blomkruka när man kan svinga den magiska staven över en gammal hederlig häxkittel? Inte nog med att den tål brygder av alla de sorter (inklusive den där överskottsvattnet som din pelargon insisterar på att simma i), den är också en riktig blickfångare för alla med ett öga för det oväntade!

Så här gör du din egen charmigt ockulta påskplantering:

Steg 1: Häxan skaffar kitteln Bege dig till en av våra Butterick's butiker eller leta upp häxkittlar i vårat påsksortiment. Välj den storleken som talar till din inre häxa.

Steg 2: Håligheter Borra ett litet hål i botten på kitteln – det är ingen större trollkonst. Det är bara för att undvika att din kommande blomsterprakt drunknar i välvilja (läs: vatten) om du har arrangemanget utomhus.

Steg 3: Lek Med lerca och jord Kasta i lercakulor – för bra dränering, förstås – och sedan blomjord i fin magisk kvalitet.

Steg 4: Blomstrande magi Nu kommer det roliga – plantera dina blommor! Färgstarkt är temat för påsken, så tveka inte att välja ut de mest ögonfångande kandidaterna. Och för en dubbel dos av påsk, kläm ner några påskliljor i jorden. Om du kan viska lite växande besvärjelser här är det bara en bonus.

Steg 5: Det lilla extra Toppen på verket kan vara några påskfjädrar eller någon dekoration man haft liggandes där hemma. Din trädgårdstomte kommer svimma av avund.

Så där! Nu har du en unik och häpnadsväckande påskplantering som kommer att vara grannskapets samtalsämne. Eller varför inte som gåva? Presentera din värd för påskmiddagen med denna 'kittlande gåva' och du kan vara säker på att du blir ihågkommen för mer än bara din potatissallad.

Häxor och häxkittlar hör till våran påskiga tradition att klä ut sig till påskkärring eller häxa på väg till blåkulla.

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord