Trygg E-Handel
Meny
Varukorg
  1. Start
  2. Inspirationsbloggen
  3. Kräftskiva
Har du några frågor? Kontakta oss

Kräftskiva

Dags för kräftskiva, en högtid med många skrivna och oskrivna regler. För dig som känner dig osäker har vi listat dem viktigaste.

Månlykta
En av de viktigaste reglerna för dig som anordnar en riktig kräftfest är att kräftskivan behöver en klassisk månlyfta. Vill du skapa en mer personlig dekor har vi enfärgade varianter som tillåter dig att skapa en unik omgivning med kräftor i fokus.

Sånghäfte
Ett måste! Hur ska annars sörplandet av dessa små skaldjur skapa den perfekta feststämningen? Underlätta för dig och gästerna genom att köpa färdiga sånghäften. Ingen snaps utan lite skön allsång. 

Kräfthatten
En huvudbonad som är obligatorisk under hela kräftskivan. Ett känt gammalt ordspråk lyder: En kräftskiva utan kräfthatt är ingen riktig kräftskiva.

Butterick’s säljes kräfthattar styckvis, kolla upp hur många ni blir och beställ tillräckligt många, så ingen blir utan. Ett tips är att köpa ett par extra, för en vet aldrig vem som dyker upp i sista stund.

Haklappen
Efter kräfthatten kan detta vara det viktigaste tillbehöret. Haklappen håller gästerna glada och deras kläder rena vilket gör att festen pågår längre.

Ballonger
Japp du läste rätt. En viktig detalj på alla festligheter nu förtiden. Något så enkelt som ett gäng röda ballonger kan ge ett härligt lyft till kräfttemat och hälsar gästerna välkomna till bords. Nu finns även folieballonger i form av en kräfta.

Färgglada prylar 
Förutom ovan punkter är det viktigt att maxa dekor och bord med färgglada prylar. Girlanger, lyktor, servetter och konfetti! Glöm inte att rött och gult är kräftskivans färger. 

Kräftdräkt de lux
För dig som vill skapa dina egna traditioner och visa vem som är kung över kräftfesten finns den oförglömliga kräftdräkten. Vi lovar att dina vänner aldrig kommer att glömma den kvällen du välkomnade dem som en skapelse direkt ur sjön.

Visste du förresten att det äts fem miljoner kilo kräftor per år i Sverige? Det är mest i hela världen per invånare! Som festspecialist sedan 1903 älskar vi alla tillfällen där färgglada prylar, ballonger, vänner och familj skapar den perfekt stämningen.

Planera din kräftskiva redan idag. Vi har ett brett utbud och snabb leverans. Och du – glöm inte att köpa kräftor.

Logga in
Create an account
Reset password
Enter the email address associated with your account to receive a link to reset your password.
Skriv de bokstäver och siffror du ser nedan
Back to login
As a member, you'll be the first to know about the latest news and receive special offers throughout the year.
Back to login