Meny
... Varukorg

Oktoberfest - Tyrolerhattens högtid

På med tyrolerhatten och lederhosen så ses vi i öltältet

Den oundvikliga tyrolerhatten: Varför den är Oktoberfestens Kronjuvel

När hösten nalkas och september går mot sitt slut vet vi alla vad det betyder - det är dags för Oktoberfest! Trots namnet börjar denna globalt älskade fest redan i september och fortsätter in i oktober. Den förknippas med öl, traditionell tysk mat och såklart, de omisskännliga dräkterna.

Bland dessa dräkter står en detalj ut särskilt: Tyrolerhatten. Men vad är det som gör denna hatt så speciell? Och varför har den blivit en sådan symbol för festen? Låt oss dyka ner i historien och estetiken bakom detta stilfulla tillbehör.

Historien bakom Tyrolerhatten

Tyrolerhatten, eller 'Tirolerhut' som den kallas i Tyskland, har sitt ursprung i Alperna. Ursprungligen användes den av jägare och bönder som ett praktiskt skydd mot väder och vind. Med tiden kom hatten att förknippas med regionens kultur och tradition, och blev en symbol för de som bodde där. När Oktoberfest började växa i popularitet blev tyrolerhatten, tillsammans med lederhosen och dirndl, en av de mest igenkännliga aspekterna av festen.

Varför är den perfekt för Oktoberfest?

  1. Tradition: Ingenting säger 'Oktoberfest' som en äkta Tyrolerhatt. Den binder samman festdeltagare med den rika traditionen och historien av festen.

  2. Stil: Hatten lägger till en snygg touch på vilken outfit som helst och gör att du sticker ut i mängden.

  3. Variation: På Butterick's har vi ett brett utbud av Tyrolerhattar. Oavsett om du söker en mer traditionell eller en hatt med en modern twist, så har vi en hatt för alla smaker.

  4. Atmosfär: Den rätta klädseln kan göra hela skillnaden när det kommer till feststämning. Med en Tyrolerhatt på huvudet är du garanterat att komma i rätt stämning direkt!

Hitta din perfekta Tyrolerhatt på Butterick's

Är du redo att omfamna Oktoberfest med stil? På Butterick's erbjuder vi ett otroligt sortiment av Tyrolerhattar, perfekt för den kommande Biergarden-festen. Oavsett om du är ute efter något traditionellt eller vill blanda in lite modern flair i din outfit, har vi rätt hatt för dig.

Så, innan du häller upp din första öl och skålar med vänner, kom ihåg att runda av din outfit med en perfekt Tyrolerhatt. Prost!

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord