Meny
... Varukorg

Valborg – Välkomna våren med valborgseld och sång

Utomhusaktiviteter för en lyckad Valborg

Äntligen är våren här och det firar vi på valborgsmässoafton! Traditionen med att sjunga in våren och tända en majbrasa har funnits i Sverige länge, och det är en perfekt tid att umgås med familj och vänner utomhus. För att göra firandet ännu roligare har vi tagit fram några tips på utomhusspel som passar perfekt för valborg.

För barnfamiljen rekommenderar vi att ta med Tricky och såpbubblor för en mysig picknick i solen, ta på dig ett roligt djurset och lek "kom alla mina små kycklingar" i vårsolen.

För ungdomshänget i parken kan man spela plockepinn, nummerkubb eller ölspelet "beer pong".

Varför inte också göra valborg till en maskerad? Kom i samma dräkt som dina kompisar, som groda, babydräkt och Ceasar, eller varför inte klä upp dig i 1920-talsstil och dricka ur fina kristallglas på er "herrgård" i parken? Låt fantasin flöda och ha roligt tillsammans! Här kan ni hitta många olika teman.

Vi har tagit fram utomhusspel som passar perfekt för valborgsfirande. Läsk, godis och Tricky är också bra att ta med till valborgsfirandet. Valborg är en riktigt gammal tradition i Sverige. Det är på valborgsmässoafton som vi välkomnar våren med sång och majbrasor för stora som små.

Tre måste om du firar valborg med yngre barn

 

Tre måste om du firar valborg med kompisar

 

Vi önskar er en glad och härlig valborg!

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord