Meny
... Varukorg

Fira Lekens dag 25 april

Stimulera barnens fantasi och utveckling med lek

Se hit alla föräldrar! Lekens dag 25 april
Nu är det dags att släppa mobilen och sätta leken högst på agendan. Den 25 april är det Lekens dag, en dag där leken sätts i fokus. Butterick’s uppmuntrar till rollspel på Lekens dag

Alla barn gillar djur och att ha ett djurtema är alltid populärt. Vi har listat några roliga lekar inför Lekens dag kopplat till våra populära djurdräkter och masker.

Safariparty med lejon och kaniner 
Vilda djur är kul. Vilda djur behöver nödvändigtvis inte vara farliga djur som lever i djungel. Ett vilt djur kan självklart vara en kanin också.  För att skapa en festlig känsla är vårt första tips att du fyller rummet med färgglada ballonger med djungels djur tillsammans med folieballonger i alligatormönster och giraffmönster. Att blåsa upp en uppblåsbar zebra och ställa vid entrén blir pricken över i:et.

Häng fram olika dräkter och låt barnen vara vilda djur. En rolig lek är att ta efter det klassiska tv-programmet ”Hur gör djur?” men på ett lite annat sätt. Beroende på barnens ålder behöver du betänka svårigheten på utmaningen. Det blir roligare för alla om du anpassar svårighetsgraden efter ditt barns ålder. Samtidig som det såklart är viktigt att utmana sig själv.

Djurlekar för barn i alla åldrar

För yngre barn
Dela ut varsin lapp till alla utklädda barn med ett djur de inte är. Genom att låta som djuret på lappen ska de hitta sin kompis. För lite äldre barn kan du skriva djuret i stället för att rita det.

Förskolebarn 
Gissa vilket djur som lämnat spår. Skriv ut lappar med djurspår och be alla utklädda barn samarbete med att hitta sitt fotspår.

Barn i alla åldrar 
Springtävling mellan djuren. Dra lott vilka djur som ska tävla mot varandra, twisten i kapplöpningen är att djuren måste springa som de gör i verkligenheten. Så en gris springer på alla fyra.

Ansiktsmålning
Är barnen lite äldre är det roligt att tillsammans måla sig som ett djur. Dra en lapp och låt kreativiteten flöda. Att måla ansiktet som en hund är inte alltid så lätt. 

Lek är absolut nödvändigt - Leken stimulerar barnets fantasi och genom att leka utvecklar barnen sin motorik, kommunikation, samarbete och problemlösning. Vi uppmuntrar alla vuxna att låta maskeraden ta en naturlig plats i vardagen, med roliga teman och roller för alla i familjen. Att klä ut sig ger barn ett tillfälle att agera ut sina känslor på ett sunt sätt och att få vara sin favoritkaraktär kan skapa många nya samtal. Genom lek sätts grunden för kommunikation i samspel med andra och övar barnen bland annat på att fantisera.

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord