Meny
... Varukorg

Skapa sommarminnen med roliga strandaktiviteter

Förbered dig för en fantastisk sommar full av sol, sand och strandäventyr! Vi på Buttericks är redo att ta dig med på en resa av roliga aktiviteter och minnesvärda stunder på stranden. Låt oss inspirera dig med tips om lekar, picknickidéer och kreativa sätt att njuta av soliga dagar vid havet. Oavsett om du planerar en familjeutflykt, en strandfest eller bara vill koppla av och ta det lugnt.

För optimal avkoppling och återhämtning tipsar vi om långa härliga dagar på stranden, vid poolen eller på båten. Att ha nära till ett svalkande dopp är helt klart topp tre aktiviteter på semestern.

Det är sommar och solen strålar, och de varma vindarna inbjuder till en dag vid havet. Det är verkligen det perfekta strandvädret som vi alla längtat efter. Och det bästa av allt är att hela familjen är med på äventyret. För att hjälpa dig att göra strandhänget extra minnesvärt har vi några tips som kommer att ge dig härliga minnen även under de kalla vinterdagarna. Vem vet, kanske kan du till och med få den perfekta strandbilden som kommer att få dig att längta tillbaka till dessa stunder av glädje och avkoppling.

För att göra dagen vid vattnet till en minnesvärd upplevelse krävs allt från bekväma badmadrasser och färgglada badringar till mjuka strandhanddukar - men bara lugn, vi har samlat allt du behöver för en perfekt stranddag.

Packa en picknick - Vissa stränder och poolområden har begränsat med goda luncher och snacks så det är en bra idé att packa med sig en utsökt picknick.  Annat som är gott att plocka upp ur kylväskan är vattenmelon, ost och jordgubbar. En Klassiska Mariekex eller Jätten-kex är också väldigt populärt.

Glöm inte drickan - Ta med flaskor med vatten för att säkerställa att du får i dig ditt dagliga vattenintag. Lifehack är att packa ner frysta vattenflaskor, då funkar de först som kylning för maten och senare på dagen kan du dricka kallt vatten. Inget slår en iskall MER, coca-cola, Trocadero eller Red Bull till de vuxna för lite extra energi under dagen.

Strandfilt - Här ska du tänka att storlek har betydelse. En stor strandhandduk ger en helt annan upplevelse. Det finns inget värre än att behöva flytta runt så att flera ska få plats. Våra unika strandhanddukar har ett specialdesignat tyg för att förhindra att sand sipprar upp och förstör din upplevelse.

Uppblåsbart - Badmadrasser, badringar och badbollar. Alla former och figurer som går att blåsas upp passar sig på stranden. Tar ingen plats i väskan men ger dig optimal njutning på plats. Det är underbart att guppa runt i vattnet på en uppblåsbar flamingo eller ligga i poolen med en flytande dryckeshållare med en kall drink i.

Utomhusspel - En dag på stranden kan efter ett tag bli lite långtråkigt. Då är det super att kunna plocka fram alla former av roliga varianter av utomhusspel som plockepinn, boule eller en klassisk kortlek.

Solglasögon. Glöm inte solglasögon för att dels skydda ögonen från den starka solen men att överraska med snygga och roliga solglasögon som passar till badtemat.

När du har allt detta till hands kan du verkligen slappna av och njuta av din stranddag. Lek med dina barn, bygg sandslott, ta en uppfriskande simtur och bara koppla av på stranden.

Vad finns det att göra på stranden? 

Bygg sandslottstävling: Utmana dina vänner eller familjemedlemmar till en spännande tävling om vem som kan bygga det mest imponerande sandslottet. Använd din kreativitet och formningsförmåga för att skapa magnifika slott, tillsätt detaljer som vallgravar och torn. Låt fantasin flöda och ha kul medan du skapar dina sandkonstverk.

Strandvolleyboll: Samla ihop ett lag och spela en intensiv match av strandvolleyboll. Gräv fötterna i sanden, dyk för bollar och smasha till vinnande poäng. Det är en utmärkt aktivitet för att få upp pulsen och ha roligt tillsammans med dina vänner eller familjemedlemmar. Se till att ta med en boll och markera upp spelplanen så att du är redo för action.

Skattjakt: Organisera en skattjakt på stranden för att få upp spänningen. Göm små föremål, kanske snäckskal eller färgglada stenar, i sanden och låt deltagarna leta efter dem genom att följa ledtrådar eller använda en karta. Den som hittar flest skatter vinner! Detta är en rolig och spännande aktivitet som får alla att utforska och njuta av stranden på ett unikt sätt.

 

Fröet hittar skatt på stranden

Butterick's skämtsaker gömda under strandens ritade X uppskattas alltid, gräv ner somriga "flygande glassen" eller "spionglasögon" under sanden eller varför inte en ögonlapp och dolk till en pirat för lite extra lek vid de sju haven!

Vattenlekar: Använd havet som en naturlig lekplats för vattenaktiviteter. Låt barnen kasta frisbees eller bollar till varandra i vattnet, eller låt dem spruta varandra med vattenpistoler eller vattenballonger. Detta är ett roligt sätt att svalka sig samtidigt som man har kul och njuter av stranden.
Läs mer om vattenlekar i vårat blogginlägg - roliga vattenlekar för barn och vuxna.

Strandolympiad: Anordna ett eget sommar-os med olika tävlingsmoment. Arrangera en sandhoppningstävling, löpning i vattnet, kasta frisbee eller simma 50 meter. Skapa en poängtabell och låt barnen tävla mot varandra. Det är en rolig och aktiv aktivitet som kommer att få barnen att vara i rörelse och ha kul tillsammans.

Det finns inget dåligt väder... Sist men inte minst, låt inte dåligt väder överraska dig. Vi vet alla att väderprognosen inte alltid stämmer, speciellt inte för den svenska sommaren. Så var beredd. Plocka med ett stort paraply eller smidiga regnponchos så är du alltid redo. Regnar det inte så blir paraplyet ett perfekt parasoll som skuggar lite extra i sommarhettan.  

Kom ihåg - se till att barnen alltid är under uppsikt när de är på stranden och ta hänsyn till säkerhetsåtgärder, till exempel var livbojar finns och använda solskyddsmedel.

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord