Meny
... Varukorg

Ghostface är tillbaka i Scream VI

Allt du behöver veta inför biopremiären av Scream 6

Vi kan knappt bärga oss för ännu en Scream-film! Som den sjätte filmen i serien kommer Scream VI ta oss till en helt ny miljö. Scream har blivit en kultklassiker och efter den femte filmen som kom förra året, har denna hugg-och-skär-filmserie fått nytt liv. Vi ser fram emot att skrika av spänning och rädsla under denna nya film, och vi är säkra på att det kommer att bli ett minnesvärt tillskott till Scream-serien.

Det här vet vi om Scream 6!

- Scream 6 har biopremiär 10 mars 2023.

- Ghostface är tillbaka och det rycktas om att han bytt ut kniven mot automatvapen.

- Filmen utspelar sig i New York.

Scream VI börjar där Scream (2022) slutar, med de överlevande Carpenter-systrarna Sam och Tara, och tvillingarna Mindy och Chad Meeks-Martin som flyttar till New York City för att fly Woosdboro och dess skruvade förflutna. De planerar att börja om på nytt i en ny stad men dras snabbt in i ännu ett meta-slasher-scenario när ett nytt Ghostface börjar döda människor runt dem. Spännande värre med andra ord. 

 

Den första Scream hade premiär redan 1996 och var en av de första skräckfilmerna som gav en "meta"-upplevelse genom att huvudkaraktärerna var medvetna om vanliga skräckfilmsklichéer. Visst gav det ett komiskt intryck ibland men det tillät också karaktärerna att (försöka) fatta smartare beslut när de försökte ta reda på och stoppa vem som än var Ghostface-mördaren.

Scream artiklar

Funfact: I slutet av 90-talet var Butterick's ensamma om att sälja Ghostface-masken i Sverige.

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord