Trygg E-Handel
Meny
Varukorg
  1. Start
  2. Köpvillkor
Har du några frågor? Kontakta oss

Köpvillkor

Förlängt öppet köp i 100 dagar på varor köpta online och i butik. 
Skulle du mot förmodan behöva göra en retur ligger en färdigutskriven returlapp med i din order. Fäst returlappen på ditt paket och fyll i retursedeln, lämna sedan in hos ditt närmaste Schneker-ombud. Frågor om retur/byte? Kontakta kundtjänst på 035160350 eller:

kundservice@buttericks.se så hjälper vi dig!

Vid retur så bör produkterna packas ordentligt i en oskadad originalförpackning samt originalemballage. Packa dina varor extra noggrant så att de inte skadas under färden. Returer av öppnade sminkförpackningar godkänns ej. En returavgift på 39kr tillkommer.

Vid byte
Använd den färdigutskrivna returetiketten som medföljer och gör sedan en ny beställning på buttericks.se på den nya storleken/produkten. Du har rätt storlek hos dig inom 1-2 arbetsdagar.

Värdeminskningsavdrag
Vi förbehåller oss rätten att vid en eventuell retur av vara att göra ett värdeminskningsavdrag om varans skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund utan att göra ett avdrag på försäljningspriset.

Återbetalning
Återbetalning sker inom 14 dagar efter det att vi har mottagit meddelande din retur. Ta alltid kvitto när du lämnar in din retur hos ditt postombud. En utbetalning kan ta 1-5 bankdagar. Återbetalningen sker också med samma betalsätt som ursprungligen har använts. Har du betalt med Klarna pausar du fakturan som sedan makuleras när ordern kommit fram.

Reklamation
Om produkten är skadad vid leveranstillfället bör detta anmälas omgående till oss på kundservice@buttericks.se. Tänk på att bifoga bilder på skadan, för att vi lättare och snabbare hantera ditt ärende.

Reklamationsrätt
Butterick’s Leco AB tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt vilket innebär att du har tre års reklamationsrätt efter det att du har mottagit varan. Detta förutsätter att alla skötselråd följs och att normal aktsamhet iakttagits. Vid ett reklamationsärende rekommenderar vi att du kontaktar vår Kundtjänst för snabbare hantering som sedan vidare hjälper dig med förfarandet. Du kommer då bli ombedd att tillhandahålla bildbevis via mail på felaktigheten/den defekt vara där felet tydligt framgår. Vid beviljad reklamation skickas en förbetald returfraktsedel ut till dig av kundtjänst. När vi mottagit den reklamerade varan undersöks felet och därefter skickas en ny vara till dig.

Vid en reklamation så ska felet anmälas snarast eller så snart felet har upptäckts. Anmälan om fel i varan inom två (2) månader anses alltid inom skälig tid och vi står givetvis för returportot.

Vid en eventuell tvist hänvisar vi till Allmänna reklamationsnämnden.

Butterick's Fair use-klausul
Att kunna erbjuda öppet köp i 100 dagar och fria returer i butik är en grundläggande förutsättning för Butterick’s. Tyvärr har vi upptäckt att det finns kunder som uppvisar ett onormalt köpbeteende och en köpkultur där Butterick’s fria returer i butik utnyttjas. Vi har därför infört ”fair use”-klausulen. Om Butterick’s har rimliga skäl att misstänka att det från kundens sida förekommer missbruk, bedrägerier, trakasserier, ett överdrivet/patologiskt köpbeteende eller att kunden agerar som återförsäljare av varorna som köps, kommer vi att avvisa ordern med hänsyn till ”fair use”-klausulen.

I detta sammanhang är misstanken baserad på ett antal objektiva, icke-diskriminerande kriterier inklusive: en avvägning angående köpfrekvens, ordersammansättning, retursammansättning, användning av fri leverans och retur, försenade returer/ej upphämtade ordrar, påstått saknade varor under leverans eller retur, flera returer av identiska varor, eller försök att kringgå ett tidigare avslag med falsk eller annan identitet. Vi betonar samtidigt att beteendet är systematiskt och inte slumpmässigt/vid enskilda fall.

Om vi igenkänner ett oacceptabelt köpbeteende som beskrivits ovan så förbehåller vi oss rätten att ej ingå i transaktioner med de berörda kunderna och/eller att pausa kunderna i fråga.

Som i alla fall är ett köp/avtal med Butterick’s ej ingånget förrän vi har skickat en orderbekräftelse och kvitto. ”Fair use”-klausulen hindrar inte kunder från att returnera, men kan i specifika fall hindra kunder från att köpa. ”Fair use”-klausulen tillämpas således inte på redan godkända ordrar.


Betalmedel & leverans

När du har gjort din beställning skickar vi en fullständig bekräftelse, ett kvitto, till din e-postadress. Alla ordrar skickas via logistikföretagen DHL & Schenker och leveranstiden är 1-2 arbetsdagar, längre leveranstid kan uppstå vid klämdagar och om man bor norr om Sundsvall eller på Gotland. Hämta ut ditt paket inom 14 dagar annars tillkommer en avgift på 279:-. Kontakta vår kundtjänst om beställningen behöver ligga kvar i mer än 14 dagar så fixar vi det!

Betalning
Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på internet. Genom att fylla i några enkla uppgifter identifierar du dig och du kan välja det betalningssätt som passar dig bäst. Betalningssätten som erbjuds är faktura, konto, kort, banköverföring och Klarna Direkt. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa från oss.

Priser och moms
Priset på beställningsdagen gäller alltid. Svensk moms (25% eller 12%) ingår i alla våra priser. Du får alltid momsen specificerad på din följesedel som medföljer vid leverans.

Faktura för företag
Ska du handla till företaget och vill ha det på faktura? Välj då "handla som företag" när du befinner dig i kassan, en expeditionsavgift på 49 kr tillkommer.

En faktura skickas ut separat med eventuell referens och annan nödvändig betalningsinformation som du angivit i kassan. Alla företag har 30 dagars kredittid.Tveka inte att kontakta vår kundtjänst på 035-160 350 eller kundservice@buttericks.se