Meny
... Varukorg

Lucia 2.0 - Luciatåg på allas sätt

Äntligen en vanlig och rolig lucia igen

I år kommer äntligen skolor och förskolor att få fira lucia igen med publik. Tisdag den 13 december. Då är det dags att ställa klockan före tuppen för att hinna stryka lucialinne, hitta batterier till lucialjuset och öva in versen.

Luciatåget kommer att genomföras med föräldrar och närstående, precis som förr.

Inte helt otippat så tycker vi på Butterick’s att det viktigast är att barnen själv får välja vad de vill vara. Huvudsaken är att alla barn är med. En julstjärna eller stjärngosse spelar ingen roll.

Det är inte bara dräkten som är viktig. Till luciatåget finns många tillbehör som ska köpas in. Tomtelykta, pepparkakshatt, stjärngosse-set, änglavingar och glitter.

Luciafirandet är en härlig högtid som bara blir bättre och bättre för varje år. Från början stod en lucia helt själv, utan tåg, men med tiden har hen fått ett stort följe av olika figurer. Butterick’s har alltid varit inkluderande och vill att alla ska få vara med, så att erbjuda ett brett sortiment så att barnen själv får välja känns helt naturligt. Vi har samlat julgranar, lussebullar, renar, sockerbagare och snögubbar. Allt som känns juligt och helt naturligt i ett tåg till skönsång. Och visst är det helt okej om en och annan dinosaurie smyger sig in och önskar alla god jul och gott nytt år.

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord